(0)

Taakka

ljudbok och e-bok


Naispoliisina sotien jÀlkeisessÀ maailmassa.

Arki murharyhmÀssÀ on rankkaa, sota on jÀttÀnyt arpensa moniin. Raakelille itselleen edes rakkaus ei ole yksinkertaista. Suviranta-trilogian pÀÀtösosa.

Vaikka Raakel pÀÀtyy rikosetsivÀksi murharyhmÀÀn, se ei tunnu ylennykseltÀ. EletÀÀn vuotta 1955 eikÀ naispoliisia oteta vakavasti. Raakel joutuu tutkimaan rankkoja vÀkivaltarikoksia samalla kun huolehtii ÀidistÀÀn, sukulaistytöstÀ sekÀ sotatraumaisesta puolisostaan. Vain rakkaussuhde työtoveriin pitÀÀ hÀnet kasassa. Kun menneisyys hyökyy pÀÀlle Elisabeth-tÀdin 1920-luvulla kirjoittamien kirjeiden muodossa, Raakelin on pÀÀtettÀvÀ, paljastaako tÀtinsÀ sisÀllissodan aikaisen salaisuuden sillÀkin uhalla, ettÀ vaarantaa samalla oman uransa.

Silja-Elisa Laitonen (1988) on pÀÀhenkilönsÀ Raakelin tavoin työskennellyt poliisina. Paraikaa hÀn kÀsikirjoittaa tv-sarjaa. Laitonen on aiemmin tehnyt sisÀllissodan naisista dokumentin Susinartut ja Lahtarin morsiamet (2018) ja naisuimareista dokumentin Vedenneidot (2022), sekÀ ideoinut ja jÀrjestÀnyt v. 2021 ensi kertaa pidetyn Neito-lyhytelokuvafestivaalin.