(0)

Taber og vinder

ljudbok och e-bok


Romanen Taber og vinder er, fortalt af et navnlĂžst jeg, beretningen om en mands hverdagsagtige men skĂŠbnesvangre konfrontationer med andre mennesker og med sig selv.

Bogen bestÄr af tre lige store dele som har hver sit miljÞ, sine personer og sin handlingsgang. Den spÊnder over skildringer fra Paris under en voldsom hedebÞlge, den monotone tilvÊrelse i moderne dansk forstadsmiljÞ, Êgteskabelige gnidninger og smÄ pinagtige oplevelser der vokser og antager enorme dimensioner, og sluttelig en vandring gennem byens gader og mÞdet med en rÊkke mennesker i forskellige situationer.

Det samme grundlÊggende tema gÄr igennem alle tre dele: et menneskes forsÞg pÄ at hÊvde sin personlige integritet, sin selvfÞlelse og sin selvrespekt, tilspidset i pinefulde og dramatiske mÞder med forskellige kvinder.

Taber og Vinder er en langsom, filmisk prĂŠget beretning om et tema, som er klassisk i dansk litteratur: selvransagelse og indadvendthed kontra udadvendthed og handling, med tanken om dĂžden stadig lurende i bevidstheden. Den holder til det sidste modsĂŠtningerne fast, i en skarp og uoplĂžselig dissonans.


UpplÀsare: Poul Vad

LĂ€ngd: