(1)

Talvi-iltain tarinoita 3

e-bok


Talvi-iltain tarinoita 3 on hurmaava kahden romaanin yhteisnide Zacharias Topeliukselta.

Suomen herttuatar sijoittuu 1700-luvun Turkuun ja kertoo myös todellisuudessa elĂ€neen Eva Merthenin (1723–1811) tarinan. Merthen oli Ă€lykĂ€s ja kaunis pormestarin tytĂ€r, joka jĂ€tti harvan kylmĂ€ksi. Sanavalmiskin hĂ€n oli – Turun silmÀÀtekevĂ€t olivat polvillaan tĂ€mĂ€n naisen edessĂ€. Mutta kuinka Eva MerthenistĂ€ tuli sellainen kuin hĂ€n oli? Miten hĂ€ntĂ€ alettiin kutsua Suomen herttuattareksi?

Kulta-aave on mukaansatempaava kertomus liike-elĂ€mĂ€n maailmasta 1800-luvulta. Halmin ja GrĂ„bergin suvut vaikuttavat erÀÀssĂ€ suomalaisessa kaupungissa – ja tuntuu kuin koko kaupunki olisi jakautunut nĂ€iden kauppahuoneiden mukaan. Kuka on Halmien puolella, kuka GrĂ„bergien? Tilanne muuttuu entistĂ€ jĂ€nnittĂ€vĂ€mmĂ€ksi, kun GrĂ„bergin suvun poika rakastuu Halmin perheen tyttĂ€reen.

Talvi-iltain tarinoita on viehÀttÀvÀ kirjasarja Zacharias Topeliukselta. Sen erilaiset kertomukset ja romaanit vievÀt lukijan menneeseen Suomeen.

Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani VĂ€lskĂ€rin kertomuksia, joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana.