(0)

TEKNISK VIDUNDER

e-bok


LÊrke og Anders er et produkt af den nye teknologi. De mÞdes og forelsker sig i hinanden, men opdager i tide, at de er halvsÞskende. LÊrke fÄr et chok, raser mod sine forÊldre, som hun mener, har svigtet hende. Hun tager sagen i egen hÄnd, og herfra gÄr historien videre.

Der kan siges meget godt om teknisk hjÊlp til barnlÞse, men er det rimeligt, at donor er anonym? Nej, man kan ikke byde et barn, at det pÄ forhÄnd er udelukket fra at kende sit ophav, bÞrn skal, sÄ vidt muligt, kunne gÄ tilbage til deres rÞdder. Det er det ene problem, det andet er faren for, at nÊrt beslÊgtede gifter sig og fÄr bÞrn sammen.

Uddrag af bogen

”Kan du ikke se det? TĂŠnk pĂ„ Anders og mig, tĂŠnk pĂ„, hvis vi havde giftet os, sat bĂžrn i verden, smĂ„ Ă„ndsvage, forkrĂžblede bĂžrn, tĂŠnk pĂ„ det 
 han skulle straffes.” Hun hĂžrte ikke hans bitre tonefald, og han bĂžjede hovedet, lagde panden mod hendes hĂ„r og indĂ„ndede duften.

Gid det aldrig, aldrig mÄtte gÄ op for hende, hvor hÄrdt han blev straffet i det Þjeblik.

Om forfatteren

Birthe Gyldion Kristensen er kronikÞr, kontorist og lokalhistoriker og er optaget af samfundsdebatten og tidens udfordringer, deriblandt de etiske spÞrgsmÄl omkring den nye teknik. Hun debuterer som romanforfatter med Teknisk vidunder i en alder af 91 Är, og som hun siger: SÄ kom ikke og sig, at de gamle er out!