(0)

TEMA: Forudindtagethed (Hemmelighedernes Kammer #7)

ljudbok


Harry er efterhÄnden faldet til i sin hverdag som andetÄrselev pÄ Hogwarts, og hans forhold til sine omgivelser er prÊget af, at han nu ikke lÊngere er nybegynder i den magiske verden: Hans fÞrste skoleÄr har nemlig udstyret ham med erfaringer, der pÄvirker hans forventninger til bÄde gammelkendte rivaler og nye plageÄnder.

Denne forudindtagethed er Harry ikke ene om at vÊre prÊget af, og vi har derfor valgt dette tema til at kaste lys over kapitlet, som bÄde byder pÄ skrÊmmende fordomme og naivt optimistiske antagelser om egne og andres talenter.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvordan signalerer Harrys stemmefĂžring, at han er forudindtaget i sin relation til Colin Creevey?

- Hvilke konkrete forsvar mod fordomme og forudindtagethed prĂŠsenteres i lĂžbet af kapitlet?

- Hvilke forskelle og ligheder er der mellem Dracos og Hermiones mobbestrategier, og hvad fortĂŠller de os om deres fordomme om hinanden?

Episoden er den fÞrste under vores nye struktur, hvor vi indspiller to episoder pr. kapitel. NÊste afsnit er et Lumos-afsnit om blodstatus, og det knytter sig ogsÄ til kapitel 7.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.