(2)

TEMA: Modstand (Fangen fra Azkaban #2)

ljudbok


I dette kapitel mÄ Harry ikke blot udholde den sÊdvanlige Dursley-trio pÄ LigustervÊnget, for til Harrys store fortrydelse kommer Vernons bidske og fjendtlige sÞster, Marge, pÄ ugelangt besÞg - og hun er tilmed flankeret af sin rÊdselshund, Ripper.

Der er i den grad lagt op til modstand mod og fra Harry, og derfor lĂŠser vi netop kapitlet under dette tema.

Harry er dog ikke ene om at mÞde og fÞle modstand, for i lÞbet af kapitlet bliver det tydeligt, at der er mange eksempler pÄ netop modstand:

Vi diskuterer den Äbenlyse modstand, som den samlede Dursley-familie udviser over for den mystiske, undvegne morder, de hÞrer om i nyhedsudsendelserne. Vi stiller skarpt pÄ forholdet mellem Petunia og Marge, og vi undersÞger betydningen af Marges frygtelige fornÊrmelser mod Harry og hans forÊldre.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvad er egentlig sammenhÊngen mellem hÄr og magi?

- Hvordan er der forskel pÄ de subjektive oplevelser af modstand, som Harry og Dudley har?

- Hvilket slags hjem kommer Marge og Vernon mon fra?

Lyt med, og bliv meget klogere pÄ alle de former for modstand, som vi mÞder i kapitlet!

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.