(9)

Texas' rose

ljudbok


Texas' rose var det navn, faster Lilian optrÄdte under, da hendes karriere som countrysangerinde var pÄ sit hÞjeste. Hendes niece Abby fortÊller krÞniken om sin kaotiske og ukuelige familie for at mindes faster Lilian, der er dÞd, men stadig fremstÄr som et vigtigt samlingspunkt i familien.

Abby beretter om slÊgten i fire generationer, og faster Lilian er familiens dynamiske centrum. PÄ landejendommen Skovly ved Over DrÄby holder hun sammen pÄ familien og landsbyen. Hun arrangerer kondibingo, juletrÊsfest og sidder i bestyrelsen i western-klubben Gunslingers. Men en dag modtager faster Lilian et brev fra USA. Det afslÞrer, at den person, Lilian tror er hendes mor, egentlig er hendes moster. Hendes mor stak af til USA med en mormon, da Lilian var spÊd. Hele familien har kendt sandheden, hvilket fÄr Lilian til i vrede og sorg at rejse langt bort fra Over DrÄby.

Texas' rose er en sÊrt gribende fortÊlling om en samling desperadoer fra provinsen, der gÞr hvad de kan for at udleve deres drÞmme, helt uagtet hvordan de drÞmme tager sig ud for andre mennesker. Inde midt i alle skrÞnerne lÞber en Þm rÞd trÄd af skyldfÞlelse over at have holdt et menneske fast i en livslÞgn. Det er Abby, der har fat i den trÄd og langsomt vinder den op i lyset fra det uddÞende lejrbÄl for endelig at komme overens med faster Lilian, hendes forsvinden og dÞd.


UpplÀsare: Dy Plambeck
LĂ€ngd: