(0)

The Danish Nation

e-bok


"De to andre sov pÄ sÊderne foran. Den grÞnlandske prÊsident for organisationen af Inuit i Alaska, Canada og GrÞnland og hans alaskanske viceprÊsident hang ind mod hinanden i deres forede parkaer og snorkede lystigt. Aftenen fÞr havde de vÊret i gang med hver sin spÊkhuggede skÞnhed, og i lufthavnen havde de set ud, som om de aldrig var blevet fÊrdige med at feste."

Historien "The Danish Nation" bringer os ind i en verden af hemmeligheder, misinformationer og skjulte intentioner under en tilsyneladende uskyldig overflade. En verden, der er lige sÄ uigennemsigtig i de alaskanske indianeres landsby dybt inde i flodens rige som i det danske udenrigsministerium midt i KÞbenhavn.

"The Danish Nation" er oprindeligt en del af novellesamlingen Dansen i GenĂšve. Samlingens noveller kan lĂŠses hver for sig, men lĂŠst i forlĂŠngelse af hinanden spejler de et udviklingsforlĂžb, hvor hovedpersonen efterhĂ„nden kommer til en dybere forstĂ„else af de dagsordener og intriger, der skaber den internationale verdensorden – og lĂŠrer at danse med dem.

Den danske forfatter Hans Jakob Helms blev fĂždt i ØstgrĂžnland i 1949. Som forfatter trĂŠkker Helms pĂ„ sit indgĂ„ende kendskab til GrĂžnland, sin mangeĂ„rige erfaring som embedsmand i bĂ„de GrĂžnland og Danmark, og som deltager i mĂžder og forhandlinger over hele verden. Han debuterede som forfatter i 1977 med miljĂžkrimien GiftpĂžlen og har sidenhen udgivet en lang rĂŠkke anmelderroste bĂžger – senest bogen Hold da krĂŠft mand, der er en personlig beretning om livet med prostatakrĂŠft.