(0)

Thode

e-bok


Carl Theodor Thode er 19 Är gammel, da han i juli mÄned 1915 bliver indkaldt til den kejserlige tyske hÊr. I de fÞlgende tre et halvt Är frem til krigens afslutning bliver han kastet fra den ene blodige trÊfning til den nÊste og overlever pÄ nÊrmest mirakulÞs vis de drabelige slag pÄ Østfronten og Vestfronten; fra Sommes stÞvede skyttegravshelvede til mareridtsagtige kampe i Karpaternes skove, fluebefÊngte feltlazaretter og de iskolde stillinger langs den tilfrosne Dyna-flod. I krigen mÞder den unge Theodor skÊbnen, kÊrligheden og den tragedie, der kommer til at fÞlge ham resten af livet.

Romanen er baseret pÄ de efterladte erindringer fra Carl Theodor Thode, der var lillebror til forfatterens oldefar.

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH i Aarhus og Danmarks Radio i Aavenraa.

Han arbejder freelance for en lang rĂŠkke virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder og beskĂŠftiger sig isĂŠr med forskning, udviklingsarbejde og bĂŠredygtige energilĂžsninger.

Han debutterede som skÞnlitterÊr forfatter i 2015 med den religiÞse og politiske satire "Jeg gjorde danerne frie", der foregÄr i et Danmark, der i nutiden er forblevet asa-tro, da det ikke blev kristnet under Harald Blaatand.