(0)

Thomas Kingo og hans samtid

e-bok


Historien om den store salmedigter og biskop over Fyn, Thomas Kingo, er en historie om, hvordan det selv i 1600-tallet var muligt ved flid, klogskab og held at hÊve sig fra de laveste klasser og op til de Þverste trin pÄ rangstigen.

Richard Petersens biografi om Thomas Kingo handler om opvÊksten i smÄ kÄr som vÊversÞn i Slangerup i NordsjÊlland og om den unge drengs store evner, som skaffede ham en studieplads ved universitetet i KÞbenhavn, hvor pesten ved hans ankomst netop var brudt ud. Den handler desuden om, hvordan hÄndvÊrkersÞnnen steg og steg i graderne, om det danske samfund, som det sÄ ud i det 17. Ärhundrede, og om de mange historiske personer, han mÞdte pÄ sin vej.

Richard Petersen (1838-1905) var en dansk prĂŠst, forfatter og historiker, der udgav en lang rĂŠkke bĂžger om store skikkelser inden for litteraturens verden, kristendommen og historien. Richard Petersen var grundtvigianer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i hans forfatterskab. Han er sĂŠrligt kendt for sine biografier om Henrik Steffens, Frederik Barfoed, B.S. Ingemann og Jung-Stilling.