(145)

Tikli

ljudbok


Suuri tarina oman tien etsimisestÀ, ystÀvyydestÀ, rikollisuudesta ja taiteesta.

”SĂ€kenöivĂ€... Upea dickensilĂ€inen romaani, joka kutoo Tarttin merkittĂ€vĂ€t tarinankerrontataidot yhteen taivaallisen sinfoniseksi kokonaisuudeksi ja muistuttaa lukijaa siitĂ€, kuinka nautinnollista on uppoutua kirjaan ja valvoa sen parissa koko yö.” New York Times

Newyorkilaisen Theo Deckerin Àiti saa surmansa, kun pommi rÀjÀhtÀÀ taidemuseossa. IsÀ on jÀttÀnyt perheen jo aiemmin, ja 13-vuotiaan pojan on löydettÀvÀ itselleen koti. Theon hÀmmÀstyttÀvÀ odysseia vie hÀnet hienostoperheeseen, antiikkikaupan tomuntuoksuiseen kellariin, Las Vegasiin juhlimaan uhkapelivoittoja sekÀ taiderikollisten hÀmyiseen maailmaan. ValonkipinÀnÀ tarinan sydÀmessÀ tuikkii Theon salainen aarre ja taakka, pieni 1600-luvun lintumaalaus.

Donna Tartt on syntynyt 1963 MississippissÀ. HÀn tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi esikoisromaanistaan Jumalat juhlivat öisin (suom. 1993), jota seurasi pitkÀn odotuksen jÀlkeen Pieni ystÀvÀ (suom. 2003). Tikli, jota Tartt yhtÀ lailla kirjoitti vuosikymmenen ajan, voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 2013.


UpplÀsare: Valtteri Turunen
LĂ€ngd: