(0)

Til hver en tid

e-bok


"Her

Uanset om det smerter dem at erkende det, efter at de alle dage har holdt sig til den overskuelige detalje, er det hele sammenhÊng, fortsÊttelse, med en nÊppe synlig afslutning, gentagne begyndelser. De ser udsprÊngte brokker fra nuet og andre tider. TrÄde i et kludetÊppe.

Det er bare at begynde: mit navn er betydningslÞst, nogle sammenstillede lyde af tvivlsom oprindelse, kaldt Byen med de blomstrende haver (i reklameÞjemed), Frygtens by (i mordbrÊnderperioder), SmÞrhullet (nÄr magtopgÞr raser andre steder), Glemslens by (nÄr videnskaben tager lange skridt) osv."

"Til hver en tid" er et tidsbillede af en dansk flÊkke i mellemkrigstiden, hvor arbejdslÞshed og modlÞshed florerede overalt. En dag kommer en fremmed til byen, som ventes at vende alt til det bedre. EfterhÄnden kommer det imidlertid frem, at manden er nazist. Vil det stoppe folk i at sÊtte deres lid til ham?

Henning Ipsen (1930-1984) var en dansk forfatter, der skrev en lang rĂŠkke bĂžger blandt andet inden for genrerne roman, noveller, erindringer samt bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Han debuterede som forfatter i 1956 med romanen "De tavse huse". I en Ă„rrĂŠkke var Henning Ipsen bog- og tv-anmelder for Jyllands-Posten, og han har endvidere skrevet manuskript til tv-serien "Regnvejr og ingen penge."