(53)

Til te hos Taleban

ljudbok och e-bok


”En kvindes plads er enten i hendes hjem eller i hendes grav.” – sagde en éldre afghansk mand smilende til Simi Jan i Afghanistan.

I nÊsten fem Är boede korrespondent Simi Jan i verdens farligste lande Pakistan og Afghanistan. Det blev ikke alene en intens kÊrlighedsaffÊre med de to nationer, men ogsÄ en personlig dannelsesrejse, hvor hun fik fuldendt sin egen snÞrklede historie midt i krigen.

Hun mĂždte hĂŠvntĂžrstige talebankrigere og sexede fotomodeller. Fik tilbudt ĂŠgteskab af en grĂžnĂžjet mullah, der ville have hende som kone nummer to. Og var til overdĂ„dige fester med den pakistanske overklasse. Hun var hjemme hos en mor, der er parat til at miste sin sĂžn i hellig krig, og drak te med ”Talebans Godfather”, der trĂŠnede hellige krigere i de afghanske bjerge i 1980ÂŽerne.

Dette er Simi Jans stÊrkt personlige beretning om hvordan kampen mod terror pÄvirkede og forandrede de to lande i de skelsÊttende Är hun boede der. Og om at mÞde grÊnselÞs gÊstfrihed fra mennesker, der lever midt i den virkelighed.