(0)

Tilbage til ... Felttoget i 1864

e-bok


Felttoget i 1864 var et sort kapitel i Danmarkshistorien. Bogen her fÞrer dig ud pÄ en rejseigennem denne ulykkelige krig.

Du er med hele vejen – fra den nat i februar 1864, hvor hĂŠren trĂŠkker sig tilbage fra Dannevirke, under de heftige kampe ved DybbĂžl og under Slaget om Als. Eller rettere: Du er kun med hele vejen, hvis du overlever! I lĂžbet af historien vil du nemlig blive bedt om at trĂŠffe en rĂŠkke afgĂžrende valg, og af og til er du nĂždt til at slĂ„s for livet. Du er selv hovedpersonen, og valgene, du trĂŠffer i lĂžbet af historien, er med til at afgĂžre din skĂŠbne. Men sommetider er det kun dit held, der bestemmer forskellen pĂ„ liv og dĂžd.

Rejs tilbage, og oplev dramatiske Ăžjeblikke af Danmarkshistorien. Overlever du i fĂžrste forsĂžg?

Uddrag af bogen

Inde i skansen hersker et rent kaos af soldater, der lÞber frem og tilbage mellem hinanden. Nogle slÊber ammunition frem til de fÄ kanoner, der stadig virker. Andre er pÄ vej op pÄ brystvÊrnet, hvor dine kammerater allerede er i gang med at skyde ned pÄ angriberne. Der er en frygtelig larm overalt, og uanset hvor du kigger hen, ser du sÄrede soldater og smadret materiel. Skansen er skudt sÞnder og sammen af de preussiske granater, som i timevis har haglet ned over den.

Du skynder dig op pÄ brystvÊrnet og kigger ned over landskabet foran DybbÞl-stillingen. Det, du ser, er pÄ én gang smukt og uhyggeligt! SÄ langt Þjet rÊkker ser du i tusindvis af fjendtlige soldater, der styrter frem mod skanserne. Utallige granater trÊkker gnistrende striber hen over himlen og eksploderer overalt 


Om forfatteren

Jacob Munkholm Jensen (f. 1974) er uddannet journalist og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en rĂŠkke titler i forskellige genrer. FĂŠlles for dem alle er interessen for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggĂžr og underbygger historiernes trovĂŠrdighed.

Konceptet med denne bogserie er tĂŠnkt som en anderledes og inddragende form for historiefortĂŠlling, hvor lĂŠseren tages med tilbage i tiden og involveres i nogle af de mere voldsomme episoder i Danmarkshistorien.

MÄlgruppen er de ca. 10-15-Ärige drenge og piger, som interesserer sig for spÊnding med et historisk tvist. Men voksne kan ogsÄ lÊse med og blive klogere.