(0)

Timer, der blev til dage

e-bok


Christian Houmarks erindringer er et fĂŠngslende og betydeligt bidrag til memoirelitteraturen. Efter hans eget Ăžnske blev bogen fĂžrst udgivet efter hans dĂžd i 1950, og det har gjort, at han kunne skrive mere frit om sin homoseksualitet, som endnu var kriminaliseret under hans egen levetid.

Hovedafsnittet, som Christian Houmark skrev fÄ Är fÞr sin dÞd, omhandler Herman Bang og giver nye og vÊsentlige bidrag til forstÄelsen af dennes ejendommelige personlighed. Omkring ham flokkedes et helt galleri af datidens fÞrende kulturpersonligheder.

Erindringsbogen slutter med et lille skuespil, "Ved dĂždens port", skrevet kort fĂžr forfatterens dĂžd.

Jens Christian Houmark (1869-1950) var en dansk journalist og forfatter. Han arbejdede som journalist pÄ bÄde Aalborg Amtstidende og B.T. og udgav en lang rÊkke romaner. Christian Houmark boede i mange Är sammen med sin nÊre ven Herman Bang, men selvom de begge var homoseksuelle, tyder det pÄ, at der var tale om en ugengÊldt forelskelse fra Christian Houmarks side og ikke et kÊresteforhold. Ikke desto mindre betÞd de to store forfattere meget for hinanden bÄde som venner og kolleger.