(0)

To skridt over stregen

e-bok


16 Är gammel og gravid stÄr jeg over for et stort problem: Barnets far vil under ingen omstÊndigheder vedkende sig faderskabet, sÄ en abort er den eneste mulige lÞsning. Muligheden for at fÄ en legal abort er dog forsvindende lille. Det vidste jeg fra min lillesÞster: Hun havde seks mÄneder fÞr fÄet et rungende og samstemmende nej til abort, fordi sagkundskaben var enig om, at hun sagtens kunne klare at blive mor.

Min fortvivlelse vokser, og jeg overvejer at fortÊlle det hele til mine hÄrdtprÞvede og regelrette forÊldre eller betro mig til en af mine umodne og forvirrede teenageveninder. MÄnederne gÄr, og maven vokser, uden at jeg finder en lÞsning. MÄske skal jeg bare gÞre alle en tjeneste og drukne mig.

Uddrag af bogen:

Rundvisningen i resten af huset bekrĂŠftede mine bange anelser: Stedet, og alt hvad det indeholdt, var stort, tungt, tudsegammelt og garanteret fuld af hulk og skrig om natten fra spĂžgelser, gespenster og sĂžgende sjĂŠle. Det var i sandhed et skrĂŠmmende sted, jeg piskedĂžd skulle udholde at leve i, Gud ved hvor lĂŠnge.

Og sÄ hende fru Kristiansen: Hun mÄtte selv vÊre et levn fra sidste Ärhundrede med sin mÞrke kjole til under knÊet og den hvasse kommanderende stemme, som ikke tÄlte nogen form for modsigelse. Hun var rank som et lys og bevÊgede sig med en generals smÄ, men umiskendelige, stive bevÊgelser i kroppen, og sÄ var der hendes Þjne, hendes kolde mÞrke Þjne. Jeg hÄbede seriÞst, at jeg overlevede.

Der var mange, der skulle hilses pÄ, og meget der skulle ses og fortÊlles om stedets dagligdag og arbejdsgang, fÞr jeg, mÞgforvirret, vinkede farvel til mor og far og sÄ dem kÞre vÊk gennem indkÞrslen til den parklignende store have, som hÞrte til Selsbjerg.

Om forfatteren:

Ulla Dueholm blev fÞdt i 1953 i Fredericia, hvor hun i 80'erne ogsÄ bidrog aktivt til det kulturelle miljÞ som forfatter, instruktÞr og skuespiller. EfterfÞlgende bredte hun sit kunstneriske virke til hele landet, og i 90'erne landede hun i hovedstadens bÞrneteatermiljÞ.