(1)

To ting man aldrig kan vide

ljudbok och e-bok


Der kommer ikke flere vejrtrÊkninger. Pludselig var det den sidste, og vi vidste det ikke. Det er den anden af de to, man aldrig kan vide om sig selv. Hvordan man lyder, nÄr man er ved at dÞ."

De syv noveller i "To ting man aldrig kan vide" trĂŠkker lĂŠseren ind i et mĂžrkt og realistisk univers set gennem et barns Ăžjne. Afmagt, hjĂŠlpelĂžshed, spirende seksualitet og ensomhed er blot nogle af de temaer, Dorthe de Neergaard skildrer smukt og barskt i denne vedkommende novellesamling skrevet til stĂžrre bĂžrn.

Den danske forfatter Dorthe de Neergaard (f. 1967) er cand.mag. i dansk og psykologi og har endvidere gÄet pÄ Forfatterskolen for BÞrnelitteratur, DPU. Dorthe de Neergaard debuterede i 2002 med bÞrnebogen "Skramle Joe" og har sidenhen udgivet et vÊld af bÞger til bÄde bÞrn, unge og voksne.

"De syv fortÊllinger bringer lÊseren godt rundt i barnesindets hemmeligste afkroge. Her er dÞdsangst, ensomhed og spirende seksualitet, men ogsÄ leg, fantasi og uskyld. Det er indimellem voldsom lÊsning, men det er klogt og poetisk, og forfatteren formÄr at skabe et rum, hvor (stÞrre) barnelÊsere kan mÞde de mere komplekse sider af tilvÊrelsen ... Novellerne har et temmelig mÞrkt og alvorligt barneunivers tilfÊlles. Els Cools billedopslag fanger stemningen og bidrager til et samlet og helstÞbt udtryk. Det er en flot og vigtig novellesamling, Dorthe de Neergaard har skrevet."

Karen Lise SĂžndergaard, Jyllandsposten

"Dorthe de Neergaards ’To ting man aldrig kan vide’ med uforglemmelige illustrationer af Els Cools. Det er syv intense,hjerteknugende kig ind i bþrn og unges verden."

Steffen Larsen, Politiken

"Bogen er skrevet i et meget intenst og udtryksfuldt sprog, illustreret af Els Cools, og kan varmt anbefales til lidt stĂžrre bĂžrn."

Troldspejlet

"PÄ en mÄde er det for meget af det gode med al den velskrevne, men ensidige elendighed, men samtidig mÄ man anerkende, at den virkelighed, Dorthe de Neergaard beskriver, findes, at personerne er virkelige, at jeg kunne mÞde dem i morgen. Det er en flot skrevet, men dybt foruroligende bog."

Damian Argiumbau, Weekendavisen


UpplÀsare: Githa Lehrmann
LĂ€ngd: