(0)

To verdener - et menneske: Et liv i Danmark med flere kulturer

ljudbok


Dette er historien om tre kvinder, der gÄr pÄ arbejde, studerer, stemmer til valgene, engagerer sig i det danske samfund. Betaler deres skat, passer deres venner og familie, tager pÄ ferie, kÞber ind og laver mad. Opdrager deres bÞrn til at blive gode samfundsborgere. Med andre ord: passer en hverdag ganske som de allerfleste af os gÞr. En hverdag som aldrig rammer avisernes forsider. Netop fordi den er sÄ almindelig.

De tre kvinder har hver isÊr rÞdder i lande i MellemÞsten, der som geografisk omrÄde har vÊret et af omdrejningspunkterne for den nyere tids indvandring til Danmark. Den ene er kommet hertil som kvoteflygtning, den anden er familiesammenfÞrt, mens den tredje er fÞdt her som efterkommer af gÊstearbejdere.

Ingen af dem er kommet sovende til det liv. Og det har ikke vĂŠret uden sten pĂ„ vejen. Det har krĂŠvet - og krĂŠver stadig – stor styrke. Men de har klaret skĂŠrene undervejs, og det vil de blive ved med.

Disse kvinder lever i pagt med to kulturer. Og de er ikke de eneste. De udgÞr en stor og stÊrk del af vores fÊlles samfund. Men vi hÞrer ikke om dem. Deres indsats bliver sjÊldent bemÊrket eller anerkendt. De bliver glemt i integrationsdebatten, som i stedet alene kommer til at handle om de relativt fÄ procent, der har problemer.


UpplÀsare: Fadime Turan
LĂ€ngd: