(0)

Tolk

e-bok


`SĂ„ ser jeg ham.

Han stÄr midt pÄ sporet. Midt pÄ skinnerne med armene strakt ud til siderne. Han rÄber noget inde i mÞrket. Forbandelser og besvÊrgelser. Jeg kalder pÄ ham. Det gÞr jeg. Jeg rÄber, at han skal forsvinde fra de skinner. At det er pissefarligt.

SĂ„ kommer toget.

Eigil lÊgger hovedet tilbage i et primalskrig, jeg ikke kan hÞre for motorlarm og hvinende bremser. Hans udstrakte krop stÄr som en silhuet mod togets blÊndende lygter i et fastfrosset Þjeblik. Et glimt, der brÊnder sig ind i mit hoved.Ž

Jonasz er polak, men er opvokset i Danmark. Hans rolige og stabile tilvĂŠrelse begynder pludselig at krakelere, da han gennem sit arbejde som tolk for politiet bliver involveret i en smuglersag. Snart ser han sig jagtet af en mafiaboss, forelsket i en gift kvinde og eftersĂžgt for mord.

"Tolk" er en fÊngslende fortÊlling om en mands opgÞr med bÄde indre og ydre dÊmoner. Det er bÄde en kÊrlighedsroman, en psykologisk thriller og en filosofisk roman om identitet, religion og skyld.

Christian Dalsgaard (f. 1964) er en dansk forfatter og folkeskolelÊrer. Christian Dalsgaard debuterede i 2003 pÄ Lindhardt og Ringhof med romanen "Kom igen Mandalay). Siden er det blevet til flere anmelderroste romaner.