(0)

Tony vokser op

e-bok


Ligesom mange andre piger fra overklassemiljÞer har den unge Tony Hastfehr udviklet et sensitivt fÞlelsesliv og forfalder nemt til tungsind. I begyndelsen af 1900-tallets Sverige forsÞger hun at navigere i tilvÊrelsen og lever tilmed i skyggen af den arvelige sindssygdom, der i mange generationer har hÊrget hendes mors familie og som lidt efter lidt ogsÄ fÄr tag i Tony selv.

Agnes von Krusenstjernas gennembrudstrilogi er en varm og Êrlig skildring af sindet, kÊrligheden og ikke mindst erotikken, der gjorde hendes forfatterskab bÄde kontroversielt og unikt.

Agnes von Krusenstjerna fik sit gennembrud med trilogien om overklassepigen Tony, der bukker under for en arvelig psykisk sygdom. Historien bygger pÄ Agnes von Krusenstjernas egne erfaringer med psykisk sygdom, og bÞgernes stÊrke realisme vakte stor opsigt i samtidens litterÊre miljÞ.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en af Sveriges vigtigste forfattere i det 20. Ärhundrede. Hun var af adelig slÊgt pÄ bÄde moderen og faderens side. Hendes skildringer af kvindelig seksualitet og kvindeliv vakte stor opsigt i samtidens Sverige og medfÞrte blandt andet den sÄkaldte "Krusenstjerna-fejde", der splittede det svenske litterÊre miljÞ. Hun led periodevis af psykisk sygdom og var af flere omgange indlagt pÄ sindssyge hospitaler. BÄde dette miljÞ og hendes adelige baggrund skildres i hendes vÊrker.