(0)

Tove tager fat

e-bok


Tove er en ung forkĂŠlet studine, der forventer, at hendes mor skal gĂžre alt for hende, sĂ„ hun selv kan fokusere pĂ„ sjove ting som at tage i skoven med vennerne og fjolle rundt med drenge. Samtidig skammer Tove sig over sin mor, der ikke er glamourĂžs ligesom hendes venindes mor, der ser meget yngre ud. En dag bryder Toves lyserĂžde og bekymringslĂžse liv sammen, da mor vover at lĂŠgge sig syg. Nu skal Tove stĂ„ for alt i hjemmet; smĂžre madpakke til far, lave kaffe til mor og gĂžre hjemmet rent – oven i kĂžbet siger sygeplejersken, at hun ikke mĂ„ spĂžrge mor til rĂ„ds, fordi mor er sĂ„ trĂŠt og afkrĂŠftet. Alle pligterne og smerterne i fĂždderne kan man mĂ„ske vĂŠnne sig til 
 men det, der virkelig tager pusten fra Tove, er tanken om, at hvis mor ikke bliver rask, sĂ„ vil hun aldrig selv blive til mere end studine.

Ellen Duurloo (1888-1960) var en dansk forfatter og journalist, der var mester i at skildre de dÄrligst stilledes vilkÄr pÄ en realistisk og medfÞlende mÄde. Under pseudonymerne Grete Lund, Jan Peiter og Margrethe Skovsted har hun skrevet adskillige ungdomsromaner, hvori hun tegner barske, men relevante billeder af virkelighedens til tider grusomme verden.