(0)

Tragediens anden del. Bolschevisme, fascisme, nazisme. Tiden fra 1933 til 1945

e-bok


Da nazisterne kom til magten i Tyskland i 1933, begyndte et nyt og dystert kapitel af Tysklands historie, som inden lĂŠnge skulle kaste mĂžrke skygger ud over hele Europa. Da Hitler den 14. oktober samme Ă„r trak Tyskland ud af Folkeforbundet, begyndte en kĂŠde af internationale kriser og diplomatiske rĂŠnkespil, der til sammen fĂžrte til katastrofen anden verdenskrig.

"Tragediens anden del" er en selvstÊndig fortsÊttelse af Hartvig Frischs berÞmte historiske vÊrk "Pest over Europa" fra 1933, som analyserede den europÊiske politiske situation. "Tragediens anden del" handler om Ärene mellem 1933 og 1945 og er en lige sÄ skarp og relevant analyse af den europÊiske politiske situation under kontinentets mÞrkeste tid.

Hartvig Marcus Frisch var en dansk forfatter, klassisk filolog og politiker, der fra 1947 til 1950 var undervisningsminister for Socialdemokratiet. I forbindelse med besÊttelsen spillede Hartvig Frisch en omstridt rolle, da han udtalte sig kritisk om bÄde nazismen og visse af modstandsbevÊgelsens handlinger.

Som undervisningsminister indfĂžrte Hartvig Frisch i 1948 retskrivningsreformen, som blandt andet ĂŠndrede "aa" til "Ă„" og "vilde" til "ville". Mange af Hartvig Frisch’ bĂžger handler om Danmark under anden verdenskrig, mens en del af hans andre bĂžger beskĂŠftiger sig med antikkens verden.