(0)

Trange stier

e-bok


Den unge teologistuderende Peter Laurids har ligget syg i mange uger, og efterhÄnden aflÞser den ene hallucination den anden.

VicevÊrtens kone sÞrger for de praktiske ting i hans hjem, og hans medicinsk uddannede ven kigger ind med nogle dages mellemrum. Men Lucretia, fabriksarbejdersken, som besÞger ham hver eneste dag, er med sit sÞde smil og sin betÊnksomhed den, der holder liv i ham. Af samme grund skriver han ikke til sine forÊldre, at han er syg. Han er nemlig godt klar over, at de ikke vil bryde sig det mindste om et sÄ dÄrligt parti som Lucretia.

”Trange stier” er en stemningsmĂŠttet og rĂžrende fortĂŠlling fra det fattige KĂžbenhavn i slutningen af det nittende Ă„rhundrede. Bogen udkom fĂžrste gang i 1899.

Hans Kaarsberg (1854-1929) var en dansk lĂŠge og forfatter, der stod bag en lang rĂŠkke bĂžger og afhandlinger. Han skrev mange romaner og noveller samt rejsebeskrivelser og studier over folkeslag, han stiftede bekendtskab med pĂ„ sine rejser ud til civilisationens afkroge. Blandt Hans Kaarsbergs mest kendte vĂŠrker finder vi fortĂŠllingerne ”Sort og RĂždt”, ”DĂ„rlige tider”, ”Vildt og tĂŠmmet” samt rejsebeskrivelserne ”Gennem stepperne” og ”Nordens sidste nomade”.