(1)

Tro er liv

ljudbok


Livets udspĂŠndthed mellem fĂždsel og dĂžd har sat sit prĂŠg pĂ„ Doris Ottesens liv og trosliv. Kristendommen fortaltes og levedes ind i den unge Doris, der selv blev prĂŠget af troen som fortĂŠlling og som handling. Den grundtvig-koldske friskole stod for bibelfortĂŠllingen og senere sĂžrgede Salmebogen og HĂžjskolesangbogen for at kristendommen ogsĂ„ blev sunget ind. Allerede ved konfirmationsalderen besluttede hun sig for at blive prĂŠst – og i samme Ă„ndedrag for ikke at ville konfirmeres. DĂ„bens livslange velsignelse behĂžvede ingen bekrĂŠftelse. Og prĂŠst det blev hun. Men en dag lagde hun kjolen fra sig igen, og blev den fortĂŠller, hun ogsĂ„ er. Vi fĂžlger, hvordan tro og liv danner parlĂžb i Doris Ottesens tilvĂŠrelse, og hvor hun henter glĂŠde og styrke.

"Kristendommen ifÞlge ..." er en serie af bÞger, der Äbner troens univers. En rÊkke kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud pÄ, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilvÊrelse. De sÊtter ord pÄ den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.

Doris Ottesen (f. 1946) er forfatter, cand.theol. og tidligere prÊst. Hun er opvokset i et grundtvigsk frimenighedsmiljÞ. Hun har vÊret prÊst i to sjÊllandske landsogne og siden pÄ Frederiksberg i KÞbenhavn. I 1988 tog hun sin afsked fra folkekirken for at beskÊftige sig med litteratur. Fra 1995 til 2000 var hun lÊrer pÄ LÞgumkloster HÞjskole. Siden anmelder af teologisk litteratur og skÞnlitteratur, folkeoplyser, formidler og fortÊller med speciale i genfortÊlling af store nordiske romanvÊrker af Kerstin Ekman, HerbjÞrg Wassmo, Sigrid Undset, Selma Lagerlöf, Göran Tunström og Tage Skou-Hansen. Doris Ottesen har bl.a. udgivet "Barmhjertighed" (2009), "HjemlÊngsel" (2016) og "Vestindiske spor" (2020).


UpplÀsare: Doris Ottesens

LĂ€ngd: