(0)

Trolden med de tre hoveder. Det kongelige Teater siden 1870, bygningshistorisk kulturpolitik

e-bok


Det kgl. Teater er i centrum, nÊrmere betegnet i hovedstadens centrum pÄ Gammelholm. Der har teatret ligget, om ikke i samme hus, sÄ omtrent pÄ samme plet siden 1748. Denne historiske beliggenhed fremfÞres ofte som et argument for opretholdelsen af tingenes tilstand i debatten om nationalscenens fysiske rammer og kunstarternes eventuelle adskillelse.

I bogen "Trolden med de tre hoveder" om Det kgl. Teaters historie siden 1870, bygningshistorisk og kulturpolitisk, sĂŠtter Elin Rask nationalscenens aktuelle situation i historisk relief.

Det kgl. Teaters tre kunstarter har siden Gamle Scenes indvielse i 1874 fÞrt en problematisk tilvÊrelse under samme tag. BofÊllesskabets idealitet er ofte blevet anfÊgtet. Elin Rask peger ikke pÄ en lÞsning, men fremlÊgger et stort materiale, der bÞr kendes af enhver, der interesserer sig for nationalscenen og dens virksomhed.

Elin Rask (1936-2013) var en dansk forfatter og teateranmelder og –skribent. Hun blev uddannet magister i teatervidenskab fra Kþbenhavns Universitet i 1970. Elin Rask skrev en lang rékke bþger om blandt andet Det kgl. Teater og bidrog desuden til Den store danske Encyklopédi.