(18)

Trommer i det fjerne: Outlander

ljudbok och e-bok


Fjerde bog i den succesfulde Outlander-serie, der vises pÄ Netflix og Viaplay.

ITrommer i det fjerne, fortsÊtter Diana Gabaldon sin imponerende Outlander-serie om Claire og Jamie Fraser, som begyndte med Den engelske kvinde. PÄ dansk er ogsÄ udkommet Guldsmed i rav og Den rejsende.

Ægteparret Claire og Jamie Fraser er efter et skibbrud havnet i de amerikanske kolonier og stĂ„r nu over for et svĂŠrt valg: Enten mĂ„ de vende tilbage til et forarmet Skotland plaget af fattigdom og nĂžd, eller ogsĂ„ mĂ„ de vove at begynde et nyt liv i Den Nye Verden, skĂžnt Claire ved, at Den Amerikanske Revolution lurer i horisonten..

Men hĂžjlĂŠndere er jo fĂždte vovehalse – og det samme er tidsrejsende. Deres datter, Brianna, er i sikkerhed – tror de – pĂ„ den anden side af den farlige fremtid, sĂ„ de kan sĂŠtte deres egne liv pĂ„ spil, som de vil. Fast forankrede i troen pĂ„ sig selv og hinanden, forsĂžger de at begynde forfra blandt de skotske hĂžjlĂŠndere, der nu lever i eksil pĂ„ Cape Fear-flodens frugtbare sletteland i kolonien North Carolina.

Selv i Den Nye Verden finder Claire og Jamie dog deres hĂ„b om et fredeligt liv truet bĂ„de udefra og indefra – af den britiske krone og af Jamies tante, Jocasta MacKenzie, den sidste overlevende af Leochs MacKenzie-slĂŠgt.

LĂŠngslen efter frihed driver Jamie mod hĂžjlĂŠnderens eneste sande tilflugtssted: bjergene. Og her finder de endelig fred og ro – hvis man ser bort fra vilde dyr, indianere og faren for at sulte ihjel – til at skabe sig en tilvĂŠrelse i vildmarken, i tryg forvisning om at selv krigen ikke kan nĂ„ deres fjerne fristed.

Men historiens gang er nÄdeslÞs, og da Brianna fÞlger sin mor ind i fortiden, kan selv ikke bjergene beskytte en hÞjlÊnder. For Brianna drives ikke blot af lÊngslen efter at finde den mor, hun har mistet, og den far, hun aldrig har mÞdt; hun mÄ ogsÄ redde dem begge fra en fremtid, kun hun kan se.


UpplÀsare: Maria Garde
LĂ€ngd: