(1)

Tufunus avaruudessa

e-bok


Sukelluslabradori Tufunus ja hÀnen koirakaverinsa Maros sekÀ ihmisystÀvÀ Ami lÀhtevÀt tutustumaan Kimppavaltoihin Normaaleja Avaruuden Sekavia Arvoituksia Siilaavaan Avaruustutkimuslaitokseen NASASA:an.

Paikan pÀÀllÀ meno yltyy labradorimaisen pomppivaan ja riemukkaaseen myllerrykseen. Se pÀÀttyy Tufunuksen pientÀ suurempaan mokaan, joka lennÀttÀÀ ystÀvykset Kuuhun. YllÀttÀen Kuu ei osoittaudu autioksi, eikÀ paluumatka madonreikÀisessÀ aika-avaruudessa suju yhtÀ onnistuneesti kuin labradorilta ruokakupin tyhjentÀminen. Tufunus, Maros ja Ami joutuvatkin avaruusaluksen kyydissÀ kauas menneisyyteen. Maroksen lentomatkan aikana tarinoima kertomus Piispa HenrikistÀ ja Lallista yli 800 vuoden takaa alkaa muuttua yllÀttÀvÀn todentuntuiseksi.

Avaruuden, ajan, suhteellisuusteorian, historiankulun ja muinaisten suomalaisten tarujen yhdistyminen takaavat vauhdikkaan kertomuksen, jossa ratkaistaan muun muassa Lallin tarun arvoitus ja se, miksi alati nÀlkÀisten labradorinnoutajien ei ole annettu nimetÀ tÀhtikuvioita.

Tufunus avaruudessa on vauhdikas seikkailu niin lapsille kuin vanhemmille. Se on myös tutkimusmatkan kuvaus, jota hauskempaa et ole lukenut. Emmi Jormalaisen mustavalkokuvitukset herÀttÀvÀt henkiin niin muinaisen Suomen kuin galaksien kimalluksen. Kirja jatkaa Sukelluslabradori Tufunus tutkii -sarjaa.