(0)

Tunnelmageren

e-bok


Ud fra historiske fakta og de rygter, der stadig verserer pÄ egnen om virkelighedens Tunnelmager, den meget excentriske femte Hertug af Portland, William John Cavendish Bentinck-Scott (1800-1879), har Mick Jackson vÊkket denne mystiske Hertug til live og skabt en fascinerende og sprudlende roman og en af litteraturhistoriens mest uforglemmelige hovedpersoner.

Hans NÄde, Hertugen af Portland, lever sit liv som excentrisk eneboer pÄ sit gods i Nordengland. Her fÄr han bygget et enormt system af kilometerlange tunneler, sÄ brede, at to hestevogne kan passere hinanden. Han drives omkring pÄ sit gods i en ensom sÞgen, pint af et uhÄndgribeligt savn, hvis oprindelse afdÊkkes gradvist, sÄvel for hertugen som for lÊseren.

“Jeg banede mig vej hjem gennem Cow-close-skoven, hvor jeg fik Ăžje pĂ„ en enlig skades dovne, dykkende flugt. Jeg spyttede to gange, lĂžftede min hat og sagde: »Godmorgen, hr. Skade,« og derefter sĂ„ jeg mig omkring for at sikre mig, at mit lille ritual ikke var blevet overvĂŠret af nogen. Jeg tror minsĂŠl, at jeg bliver mere overtroisk for hvert Ă„r, der gĂ„r. Engang ville jeg have kastet en sten efter fuglen. Nu kryber jeg sammen som et forskrĂŠmt barn.”