(0)

Tur og retur. Lystspil i fire akter

e-bok


Fru Meyer skal snart flytte fra sin mand for at bo pÄ en smuk og fredelig gÄrd for sig selv. Hendes mand er ked af at mÄtte slippe hende, men hun nÊgter at blive i den travle storby med en mand, hun ikke rigtig elsker. Da hun samme dag, som hun venter bud om den gÄrd, hun Þnsker at kÞbe, fÄr besÞg af fru Blom, gÄr det op for hende, hvor meget nogle mennesker kan lÊnges efter den slags Êgteskab, hun sÄ gerne vil slippe ud af. Mon hendes mand vil sÞge trÞst i armene pÄ fru Blom, nÄr hun er vÊk? Og hvordan vil det mon fÞles?

Ellen Reumerts lystspil fra 1906 tager os med ind i det bedre borgerskabs hjem, tanker og forhold og tegner et spĂŠndende billede af livet i Danmark i starten af det tyvende Ă„rhundrede.

Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og sÞster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til KÞbenhavn med sin familie efter farens dÞd. Her kom hun ind pÄ Musikkonservatoriet og underviste efterfÞlgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhÄnden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre vÊrker i eget navn, heriblandt stÞrre og mindre fortÊllinger, forskellige skuespil og bÞrnebÞger.