(60)

Tuulihaukka

ljudbok och e-bok


KiihkeÀ seikkailu 1000-luvun Konstantinopolista!

Olaf Tuulihaukka, suomalaisen tietÀjÀnaisen Terhenin ja ruotsalaisen varjagin Eirik VÀkevÀn poika, voittaa elÀmÀssÀÀn kaiken mitÀ mies voi toivoa. Sinetran kreivinÀ hÀnellÀ on valtaa ja vaurautta ja Kalabrian kaunein nainen vaimonaan. Mutta mielen levottomuus ei hellitÀ. Jotakin puuttuu, jossain syvÀllÀ on tyhjÀ aukko, jota maailman menestys ei voi tÀyttÀÀ.

Mahtitalon tytÀr Aure Nukuttaja saa kerta toisensa jÀlkeen sopeutua vieraisiin oloihin. Lyy-veljen kohotessa korkeaan asemaan Konstantinopolin keisarin varjagikaartissa punakiharainen sisar parantaa ikivanhoilla lauluillaan Kultaisen Kaupungin mahtavia. Kun Bysanttia uhkaa idÀstÀ vaarallisin vihollinen vuosisatoihin, sisaruspari tempautuu mukaan epÀtoivoiseen puolustustaisteluun.

Auren ja Olafin kohtalot on sitonut pysyvÀsti yhteen vuosien takainen tapahtumasarja kaukana Suomenmaalla. Kristikunnan ratkaisunhetkillÀ Auren rohkeus ja neuvokkuus kohtaavat Olaf Tuulihaukan voiman ja taistelutaidon, ja suurten tapahtumien myllerryksessÀ vÀistyy verikoston pyhÀ velvoite - mutta vain hetkeksi.

Tuulihaukka jatkaa Vaskilinnun tarinaa.

Kaari Utrio on vuosikymmenten ajan ollut yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita. HĂ€nen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa.


UpplÀsare: Kirsti Valve
LĂ€ngd: