(3)

Tyven : Den utrolige historie om manden, der stjal guldhornene

ljudbok och e-bok


De fleste har hÞrt historien om tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i 1802. Men hvem var den mand, der sÄ kynisk destruerede de enestÄende oldtidslevn blot for at berige sig?

Manden hed Niels Heydenreich og var sÞn af en fordrukken degn i Jylland. Da forÊldrene bliver skilt, gÄr det helt galt for familien. Moren stifter stor gÊld og mÄ sammen med bÞrnene flygte fra hjemegnen. For at redde familien begynder Niels at trykke falske pengesedler, men bliver afslÞret og havner i tugthuset pÄ Christianshavn. Her lÊrer han sig selv at arbejde med guld, og efter lÞsladelsen nedsÊtter han sig som guldsmed i KÞbenhavn. Men sÄ begynder det igen at gÄ galt for Heydenreich.

Ulrik Langens Tyven er en medrivende beretning om guld, pantelÄnere, fÊngsler, falskmÞntnere, opfindere, Êre, selviscenesÊttelse og meget andet, der er med til at tegne billedet af danmarkshistoriens mest berÞmte tyv.

Samtidig er det en skildring af en enestÄende skÊbne i Guldalderens KÞbenhavn, skrevet af en af Danmarks mest kendte, anerkendte og lÊste nutidige historikere.


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: