(0)

Ud af ghettoen

e-bok


"Hvad man er seksuelt er i virkeligheden komplet ligegyldigt, det er, hvad man er som menneske, der tÊller noget. Det kan derfor heller ikke regnes for nogen livskvalitet i sig selv at tilhÞre en eller anden minoritetsgruppe. Men betegnende nok bliver ghettoerne forherliget som center for en selvstÊndig homoseksuel kultur. Hvad kommer sÄdan en idé af?"

"Ud af ghettoen" fortĂŠller om aktivistgruppen og tidsskriftet "Vennen", der i Ă„rene 1949 til 1970 kĂŠmpede for homoseksuelles rettigheder og for at informere resten af samfundet om, at homoseksuelle ikke var nogen, man skulle vĂŠre bange for eller se skĂŠvt til. Martin Elmer var en af hovedkrĂŠfterne bag tidsskriftet, og gennem sine artikler og bĂžger gjorde han et imponerende stykke arbejde i at afmystificere de homoseksuelle og integrere dem i det bredere samfund.

Bogen indeholder bÄde artikler om konkrete aspekter af homoseksuelles liv og historie samt portrÊtter af fremtrÊdende homoseksuelle personer. Den udkom fÞrste gang i 1988 og er skrevet med samtidens sprogbrug.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der bÄde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange Är. Han skrev bÄde bÞrne- og voksenbÞger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbÞger og artikler. I lÞbet af sin over 50 Är lange karriere udgav han et vÊld af romaner, fagbÞger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.