(23)

Udbrud: Cykling og andre sandheder

ljudbok och e-bok


Han var hele Danmarks kylling fra TÞllÞse, da han tog den prikkede bjergtrÞje i Tour de France i 2005. Men drÞmmen bristede, allerede i 2007. Han blev smidt ud af det store franske etapelÞb, iklÊdt den gule trÞje, netop som han stod foran sit livs sejr. Navnet Michael Rasmussen er siden gÄet over i historien som et traume. For dansk idrÊt og for international cykelsport.

I denne bog ser Michael Rasmussen tilbage pÄ den person, han var, og den han blev, bÄde fÞr og efter Tour de France. Han fortÊller om sit retsopgÞr mod dobbeltstandarden i cykelsporten. Han fortÊller om sin personlige deroute, affÊren, skilsmissen, og hvad der fik ham op igen. Han kommer med indrÞmmelser. Og han langer ud mod alle dem, der trak ham ned fra tinderne for ti Är siden og ikke ville lade ham kÊmpe sig tilbage pÄ to hjul.

Bogen ser ogsÄ fremad. I et Êrligt og ukrukket sprog giver bogen et unikt indblik i Michael Rasmussens syn pÄ elitesport. Hvad det krÊver, og hvorfor det indimellem strider imod vante forestillinger i landet, der bÄde har fostret den grimme Êlling og Janteloven.

Bogen er en gave til alle, der elsker sportens vÊsen, dens store vindere og rebelske natur. Den giver stemme til et menneske, der gik hele vejen og betalte prisen, ligesom den beretter indgÄende om, hvad Michael Rasmussen laver i dag og Þnsker for i morgen.


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: