(3)

Uffe

ljudbok


Venstre-manden Uffe Ellemann-Jensen er en af dansk politiks mest kendte figurer. Han gjorde kometkarriere pĂ„ Christiansborg og befandt sig allerede fĂ„ Ă„r efter sin indtrĂŠden i Folketinget i toppen af sit partis hierarki. Som udenrigsminister markerede han sig isĂŠr som forgangsmand ved at byde nye Ăžstlande velkomne i det europĂŠiske fĂŠllesskab. Uffe Ellemann-Jensen er ogsĂ„ en politiker, der til tider har vĂŠret meget udskĂŠldt. Han er rekordindehaver af politiske ’nĂŠser’, dvs. pĂ„taler fra Folketinget, og han er mĂ„ske af samme grund blevet kaldt for en "ballademager" af sine politiker-kollegaer.

Karsten Haag og Peter Hagmunds biografi beskriver ikke bare den politiske figur Uffe Ellemann-Jensen, men fortÊller ogsÄ om familiemennesket, journalisten, premierlÞjtnanten og akademikeren Uffe.

Karsten Haag (f. 1962) er uddannet journalist. Han har blandt andet arbejdet for Århus Stiftstidende og Berlingske Media. Peter Hagmund (f. 1966) er uddannet journalist og har blandt andet har arbejdet for Danmarks Radio, Bornholms Tidende og Fyens Stifttidende. Sammen har de skrevet bogen "Uffe" om tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.