(0)

Ukendt mand til ukendt land

ljudbok och e-bok


"Ukendt mand til ukendt land" er den personlige fortĂŠlling om Ejnar Mikkelsens farlige og umenneskeligt krĂŠvende ekspedition i polarhavet i 1906-1908. Sammen med den jĂŠvnaldrende engelske geolog Ernest Leffingwell sĂžger han efter uudforskede landterritorier i Beauforthavet ud for Nordalaskas kyst, men den krĂŠvende mission mislykkes.

Bogen er anden del af det fem bind lange erindringsvĂŠrk om Ejnar Mikkelsens liv og polarekspeditioner.

\"Fra hundevagt til hundeslĂŠde\" er et erindringsvĂŠrk af den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen (1880-1971) om hans ekspeditioner i de nordligste egne af verden.

Den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen (1880-1971) dedikerede stÞrstedelen af sit liv til ØstgrÞnland og skrev en rÊkke fascinerende bÞger om sine ekspeditioner. Han var en hÞjt begavet, stÊdig og vovemodig eventyrer, der gennem hele sit liv fÞlte stor indignation over fattige og oprindelige folks fordrivelse og dÄrlige vilkÄr, som han observerede og dokumenterede pÄ sine rejser. Mikkelsen var bare tyve Är, da han drog afsted pÄ sin fÞrste grÞnlandsekspedition, og siden fulgte adskillige ekspeditioner. Under eftersÞgningen af de forsvundne kollegaer Ludvig Mylius-Erichsen, Niels Peter HÞgh Hagen og JÞrgen BrÞnlund i NordgrÞnland blev ekspeditionsholdet ramt af sygdom, forlis og dÄrlige jagtforhold. Ejnar Mikkelsen overlevede to Är i isolation, indtil han pÄ vanviddets og sultedÞdens rand blev fundet af et norsk hvalfangerskib. Det skrÊmte ham dog ikke fra at rejse igen, og han kÊmpede indtil sin dÞd for at forbedre forholdene i GrÞnland.