(0)

Ukraine. Geografi og samfund

ljudbok och e-bok


"Det, der skete, var, at kĂŠmperiget Sovjetunionen brĂžd sammen. Det blev oplĂžst i 16 uafhĂŠngige lande med hver sit flag, regering og hĂŠr. Et af disse lande var Ukraine.

Maxim og hans jÊvnaldrende ved selvfÞlgelig, hvad der skete dengang. Maxim var med sine forÊldre pÄ gaden, da ukrainerne jublede over uafhÊngigheden. Men i dag spekulerer de ikke meget over det. Det er helt andre ting, der optager dem. Nogle af de voksne siger oven i kÞbet, at bÞrnenes og de unges tilvÊrelse slet ikke har forandret sig. Men kan det nu passe?"

I Ă„rerne efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 undergik Ukraine og de andre tidligere sovjetstater store omvĂŠltninger. Alligevel var der meget, der forblev det samme. I bogen fĂžlger vi den ukrainske teenager Maxim og ser det nye Ukraine fra hans perspektiv. Samtidig fortĂŠller bogen om de store forandringer, der foregik i det ukrainske samfund og kulturen i Ă„rene frem til 1996, hvor bogen udkom.

Peter Dalhoff-Nielsen (1924-2008) var en dansk journalist, forfatter og redaktÞr. Han var uddannet i slavisk filologi fra KÞbenhavns Universitet og blev i 1962 korrespondent for Danmarks Radio i Sovjetunionen og Østeuropa, hvilket han blev ved med at vÊre helt til i 1992, da JerntÊppet var faldet. Peter Dalhoff-Nielsen har skrevet en lang rÊkke bÞger om russisk, sovjetisk og ÞsteuropÊisk historie.


UpplÀsare: Tobias May Hertz
LĂ€ngd: