(24)

Ulvespring

ljudbok och e-bok


Ulf Norrstig, pensioneret forstkandidat, er fortÊlleren i Ekmans fortÊttede roman ULVESPRING, der udspiller sig i Midtsveriges store skove. Efter mÞdet med en ulv en frostklar nytÄrsmorgen begynder han at se jagten, dyrene og skoven i et nyt lys.

Dagen gryr, det er bidende koldt. Ulf, den lokale jagtleder, drikker kaffe fra termokanden uden at lÞfte blikket fra skovbrynet. Egentlig skulle Ulf vÊre hjemme og hjÊlpe hustruen Inga med at forberede dagens festligheder. Han fylder rundt, og bÄde jagtkammeraterne og familien kommer for at fejre ham.

Men Ulf er taget i skoven med madpakke, kikkert og riffel. Skyggerne glider gennem nattens nysne. Og pludselig ser han dem, sporene. Og lige derefter ulven, der kommer ud fra skoven lidt lÊngere fremme. Ulven stÄr pÄ kanten af den frosne mose og ser opmÊrksomt ud over landskabet, inden den drejer hovedet, sÄ Ulf ser profilen med den Êdle nÊse, den stolte pande og Þrerne, der stÄr ret op.

ULVESPRING handler om at vÊre i naturen, om minder, der hober sig op, om et livslangt Êgteskab og om at blive Êldre. FortÊllingen bestÄr af lysende naturbeskrivelser og livskloge betragtninger over et levet liv beskrevet i sin helt egen storslÄede enkelthed.

Nomineret til Nordisk RĂ„ds litteraturpris 2022.

***

”ULVESPRING er en uhþjtidelig roman, og det er netop det, der gþr den fantastisk.”

- Svenska Dagbladet

”(romanen) indeholder adskillige fortéllinger om aldring, om et livsomvéltende mþde, om hukommelsens kraft og forberedelse til dþden. Alt sammen filtreret gennem en éldre mandlig hovedperson. Dyb og velovervejet.”

- Dagens Nyheter

”ULVESPRING er mĂ„ske en lille bog, men den indeholder de stĂžrste tanker om hukommelse, sprog og fortĂŠlling (
) formmĂŠssigt en hybrid af dagbogsoptegnelser og kriminalroman (
) Jeg vil anbefale denne bog for dens fĂžlsomme beskrivelser af et ĂŠgteskab, hvor bĂ„de de skarpe kanten og den dybe intimitet, dynamikken mellem ĂŠgtefĂŠllerne, er skildret i al sin pragtfulde enkelthed.”

– Göteborgs-Posten