(2)

Under byens tage

ljudbok och e-bok


Nikolaj er nu blevet 24 Är og er fÊrdiguddannet som kÞbmand. Petra har han vÊret nÞdt til at slÄ helt ud af hovedet, for hun vil ikke have ham alligevel. Da en stilling som assistent pÄ Morten Holcks fabrik dukker op, slÄr han til, men fabrikken er truet af konkurs, og kun ved Nikolajs snilde reddes den fra at gÄ til grunde. Nikolaj forlover sig med den svagelige Eva, der er af en finere slÊgt end hans, mens hans bedste veninde Mariane Tuesen ser sÞrgmodigt til. Fabrikken gÄr godt, og han beslutter sig for at indgÄ kompagniskab med Jacob HÞjer og bygge sin egen fabrik. Men HÞjer er forelsket i Petra, og da Petra og Nikolaj mÞder hinanden igen, blomstrer fÞlelserne atter op. Opsat pÄ hÊvn kaster HÞjer sig ud i at forsÞge at ÞdelÊgge Nikolaj


Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekĂŠre forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk HumĂžr", der indeholdt en rĂŠkke skitser og fortĂŠllinger, alle pĂ„ klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt Ă„rhundrede, og som har vĂŠret elsket af generationer af lĂŠsere.

Romantrilogien om Nikolaj bygger pÄ Morten Korchs egne oplevelser som kÞbmandslÊrling og er befolket af alle de typer, han mÞdte i sin opvÊkst. "Under byens tage" er andet bind i serien om kÞbmanden Nikolaj, der afsluttes i tredje og sidste bind, "Det gamle teglvÊrk". Nikolajs senere kamp for at blive en anderkendt forfatter beskrives i de selvstÊndige fortsÊttelser "Frodige dage" og "Fare fare krigsmand".