(0)

Under en anden sol

e-bok


"HVER DAG glÊder jeg mig til at fÄ fri/ hver dag frygte jeg at fÄ fri.

Ikke fordi jeg er bange for fritidens tomme rum (selv om nogle sÄ galant antyder ogsÄ den slags), men for turen over skolegÄrdens betonstartbane gennem myldret af bÞrn der forvandles til tordnende, fremfusende jetuhyrer. Deres uddunstninger af sved og ord rÞrer mig ikke, jeg fÞler mig ikke hÊvet over menneskelig sved (som kan skyldes usikkerhed eller varme) og jeg er ikke blevet sÄ forÊldet at jeg kan rÞdme over ord som det i nogle kredse forventes at en dame ikke kender."

Henning Ipsens novellesamling "Under en anden sol" bestÄr af en rÊkke skarpe og til tider humoristiske fortÊllinger. De tager lÊseren med rundt i Europa, fortÊller om velfÊrd og lÊngsel, menneskeskÊbner og tilmed et mord.

Henning Ipsen (1930-1984) var en dansk forfatter, der skrev en lang rĂŠkke bĂžger blandt andet inden for genrerne roman, noveller, erindringer samt bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Han debuterede som forfatter i 1956 med romanen "De tavse huse". I en Ă„rrĂŠkke var Henning Ipsen bog- og tv-anmelder for Jyllands-Posten, og han har endvidere skrevet manuskript til tv-serien "Regnvejr og ingen penge."