(0)

Under himlen over havet : Drengens liv i Vestindien

e-bok


Mikkel ligger dĂždssyg af gul feber hos lodsen Jop. Lodsens kvinde, en smuk og vidende kreolkvinde forsĂžger at redde den unge mand. Som lodsen siger: ”Hun kan noget med urter.” En spĂŠndende gammel viden hun har fra negrene pĂ„ Haiti. Mikkel kĂŠmper og vinder kampen. Gennem en sej genoptrĂŠning og kreolkvinden Celestes indsats stĂ„r han atter som en skibsdreng og er klar til livet. Hans danske skib Jonge Maria er sejlet, men lodsen Jop kan bruge ham som bĂ„dfĂžrer.

En hyre pÄ en sloop sender ham pÄ en sejlads til Venezuela. Her indvies Mikkel i Vestindiens verden af fup, svindel og smugleri. Sammen med Cuba, en kammerat, begynder de en fÊrgefart i havnen ved Sct. Thomas. En givtig smuglerverden hvirvler dem ind i natlige sejladser. Deres flugt fra Þvrigheden bringer dem ind i mennesketrafik fra de franske Þer til Sct. Thomas. Den franske revolution mÊrkes her.

Et brev overfalder ham med hjemve, og via Amerika nÄr han Frankrig og endelig hjem. Krigen pÄ havet er nu kommet godt i gang. LÊnge har rygter svirret om krig, og nu er den kommet.

Uddrag af bogen

”Sejl to streger, nej, tre streger agter. To sejl.” Udkiggens stemme skar gennem kulingen.

Mikkel sÄ op for at finde retningen, som udkiggen pegede i.

”Hvilken kurs, og hvilke flag fþrer de?” Skipper Roux stod med den lange sþkikkert. Hans hénder var hvide af anspéndelse.

Kulingen steg til storm. Dens crescendo slugte alt andet. Alle var tavse. HĂžje, grĂžnne sĂžer skummede langs siden. Skibet girede under presset.

”Kan riggen holde, kan sejlene?” Mikkel ténkte og kiggede op i riggen.

SĂ„ skete det. Med et langt vrĂŠl flĂŠngede fokken.

Skipper Roux rÄbte ad sine lungers fulde kraft.

”Hvilket flag?”

Udkiggen anstrengte þjnene. ”Engelske flag.”

Roux hviskede blot. ”SĂ„ har vi krigen.” Jules sĂ„ pĂ„ Skipperen.

SĂ„ rablede han Ave Maria af sig. Mikkel prĂžvede med Fadervor.

Om forfatteren

Flemming Alrune er fÞdt i KÞbenhavn i 1943, men voksede op i Vestjylland og kom tidligt til sÞs. Sejlede i oversÞisk fart i en ÄrrÊkke og fik styrmands- og skibsfÞrereksamen fra Marstal Navigationsskole. Tjente som lÞjtnant af reserven i GrÞnland. Herefter underviste han og arbejdede med bÞrn og unge og sluttede sit arbejdsliv som naturvejleder pÄ SydsjÊlland. Han har desuden skrevet bÞger og artikler om arkÊologi og natur. Han bor i dag med sin familie pÄ MÞn.