(0)

Undskyld, du har vel ikke set mig?

e-bok


Overordnet set handler samlingen af noveller om identitet, ikke mindst kvindens identitet i ĂŠgteskabet og familien, hvor identiteten og det selvstĂŠndigt levede liv ofte underordnes rollen som ĂŠgtefĂŠlle og forĂŠlder.

De to sidste noveller handler ogsÄ om at miste sig selv, den allersidste helt konkret i fablens form. I alle teksterne ligger der en opfordring til at drage omsorg for sig selv og ikke lade andre definere, hvem man er. At ens livsopgave faktisk er at finde sig selv og komme til at stÄ i et Êrligt forhold til sig selv og sine omgivelser.

Uddrag af bogen

Det var midt i oktober, og blÊsten fejede allerede koldt om hushjÞrnet med favnen fuld af raslende blade, som den dryssede fra sig langs hÊkken i en nydelig ensartet stribe. Den hvide fuldmÄne lyste spÞgelsesagtigt over havens hÞje trÊer, og lugten af sÞvand kom drivende op over plÊnen. Selma gik automatisk ad havegangen mod lÄgen, for uvilkÄrligt var hun pÄ vej til deres Êldste datter, som boede nogle fÄ hundrede meter nede ad vejen sammen med svigersÞnnen og de krÞlhÄrede bÞrnebÞrn. Men ved lÄgen vendte hun efter en pludselig indskydelse om igen og gik ned mod sÞen og bÄdebroen. Jollen lÄ og huggede pÄ smÄ krappe bÞlger, mens den hidsigt prÞvede at rive sig lÞs af sine fortÞjninger for at sejle sin egen sÞ.

Selma iagttog tankefuld jollen. Var det mon sĂ„dan, han havde det – hendes JĂžrgen?

FÞlte han sig solidt fortÞjet bÄde for og agter, og tÊnkte han, at der kun var alt for kort tid, til han skulle pÄ land for vinteren?

Om forfatteren

Grete Ebbe Jensen (f. 1947) bor i Vindinge pÄ Fyn. Hun er oprindeligt uddannet kropsterapeut og har arbejdet med bÞrn og bÞrnemotorik det meste af sit arbejdsliv. Derudover har hun udgivet en del noveller i danske ugeblade. Hun har tidligere boet og arbejdet i Mozambique, Afrika. Udgav i 2015 sin debutroman Lille guds barn.