(0)

Uret i Bern

ljudbok


Merete Pryds Helle er taget til Bern i Schweiz for med egne Þjne at se byens berÞmte klokketÄrn. Det var nemlig her, at fysikeren Albert Einstein i begyndelsen af 1900-tallet udviklede sin relativitetsteori. Omgivet af sporvogne, cafeer og kolleger funderede Einstein over begrebet tid og formulerede sine tanker om, at tid og bevÊgelse hÊnger sammen.

VĂŠrt: Merete Pryds Helle

Musik: Frej Levin

Produceret af Diana Bach for Saga Talks

Den store Ă„bning

'Den store Ă„bning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store Ă„bning’, der udgives pĂ„ Lindhardt og Ringhof i efterĂ„ret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spĂžrgsmĂ„l igennem fiktionen, er podcasten en prĂŠsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortĂŠlles videnskabshistorien ud fra en sĂŠrlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tĂŠnkes pĂ„ CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.

Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang rĂŠkke anmelderroste romaner, noveller og bĂžrnebĂžger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne LaurbĂŠr og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en rĂŠkke nedslag i det 20. Ă„rhundredes danmarkshistorie med afsĂŠt i hendes egen families historie.