(68)

Urmageren fra Dachau

ljudbok och e-bok


Januar, 1945. Dachau, Tyskland.

Et ensomt tog skrumpler sig gennem det lysende bayerske snelandskab. Men de naturskĂžnne omgivelser er kun et dĂŠkke for de forfĂŠrdelige scener, som udspiller sig i togvognene, hvor mĂŠnd og kvinder er pakket tĂŠt, kolde og rĂŠdselsslagne.. Den jĂždiske urmager Isaac SchĂŒller forstĂ„r ikke, hvordan han er endt her, og han er overbevist om, at han ikke kommer herfra i live.

Da fangerne ankommer til koncentrationslejren Dachau, bliver Isaac til hans store overraskelse separeret fra resten af gruppen og fĂ„r plads i husstanden hos SturmbannfĂŒhrer Becher og dennes unge, kĂžnne og forkĂŠlede hustru. Med sit talent som urmager er Isaac en belejlig beboer for Becher, men han ved, at hans liv kun er noget vĂŠrd, sĂ„ lĂŠnge Becher har brug for hans evner.

Anna Reznick vasker op og ordner tÞj for familien Becher, der holder middagsselskaber og muntrer sig, som om de ikke konstant var omringet af dÞd. Da hun mÞder Isaac ved hun, at hun har mÞdt en sand ven, og mÄske mere. Men Dachau er et farefuldt sted, hvor man aldrig skal tage kÊrligheden for givet. Og da Isaac opdager en hjerteskÊrende hemmelighed skjult i dybet af Bechers vÊrksted, udsÊttes bÄde han selv og Anna for frygtelig fare.

En uforglemmelig roman om det gode i mennesker, baseret pÄ en utrolig, men sand, historie.


UpplÀsare: Morten Thunbo
LĂ€ngd: