(368)

Uro

ljudbok och e-bok


Uro er fĂžrste bind i serien om Axel Steen.

En mand findes myrdet pĂ„ Assistens KirkegĂ„rd natten efter rydningen af Ungdomshuset pĂ„ NĂžrrebro i 2007 – en aktion, der medfĂžrte de vĂŠrste gadekampe mellem politi og demonstranter i nyere tid.

Den dÞde er ifÞrt sort elefanthue og combatstÞvler, hvilket straks kaster mistanken mod politiet, der har haft kirkegÄrden under skarp bevogtning, mens urolighederne har stÄet pÄ: Skal gerningsmanden findes blandt betjente, der i kampens hede er gÄet for vidt? Eller har nogen forsÞgt at lÊgge et rÞgslÞr ud?

Den unge autonome Piver kommer i besiddelse af en videooptagelse, der viser, hvad der i virkeligheden skete pĂ„ kirkegĂ„rden den nat, men da det gĂ„r op for ham, at adskillige mennesker Ăžnsker at fĂ„ fingre i filmen, flygter han over hals og hoved. VicepolitikommissĂŠr Axel Steen – fraskilt far med kĂŠrlighedsproblemer, et stigende forbrug af hash og udtalt dĂždsangst – sĂŠttes til at lede efterforskningen, der kommer til at trĂŠkke trĂ„de fra Balkans narkogangstere til bandemiljĂžet pĂ„ BlĂ„gĂ„rds Plads og elitestrĂžmerne i PET-bunkeren i SĂžborg.

Jesper Stein har med sin debutroman begĂ„et en barsk og realistisk politikrimi – en NĂžrrebro noir – som trods sin rĂ„hed formĂ„r at formidle kĂŠrligheden til miljĂžet og dets befolkning.


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: