(1)

Vaalikiimaa Impivaarassa

e-bok


HerÀÀ, ÀÀnestÀjÀ!

Kalle Isokallion Vaalikiimaa Impivaarassa on hÀpeilemÀtön opaskirja vaalivuoden parhaiden edustajien valintaan.

Tunnetko perinteikkÀÀn rahan kirnuamisen taidon? TiedÀtkö kuka on Yleisradion toimittajan paras kaveri? Onko asumistuki uusi heroiini?

TĂ€mĂ€n oppaan tarkoituksena on auttaa suomalaisia ÀÀnestĂ€jiĂ€ valitsemaan vaaleissa itselleen paras edustaja. Ă„Ă€nestĂ€minen on aina vain vaikeampaa. LisĂ€ksi meillĂ€ jĂ€rjestetÀÀn vaaleja nykyÀÀn lĂ€hes joka vuosi, ja niiden mÀÀrĂ€ on lisÀÀntymĂ€ssĂ€. Uusin keksintö on maakuntavaalit, joissa valitaan edustajia tekemÀÀn samat pÀÀtökset, jotka aikaisemmin tehtiin kunnanvaltuustoissa.

Oppaan tarkoituksena on myös lohduttaa kaikkia niitÀ, jotka vaivautuvat vaaleissa uurnille. Turha hÀvetÀ, kaikkia muitakin ÀÀnestÀjiÀ kusetetaan samalla mitalla.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut Lasse Lehtinen.

Kalle Isokallio (s. 1948) on kirjailija, kolumnisti ja harrastajamuusikko Åttopojat-orkesterissa. Lopun joutoajan hĂ€n viettÀÀ tyttĂ€renpoikiensa kanssa puuhastellen tai ajellen moottoripyörĂ€llÀÀn ulkomaita myöten. Isokallio on kirjoittanut mm. surkuhupaisan selityskokoelman Omaan kĂ€yttöön (2016) yhdessĂ€ Mato Valtosen kanssa.