(12)

Valkoinen kobra

ljudbok och e-bok


"EntisestÀ posetiivin soittajasta oli tullut sotarosvo."

Benevenuetto on matkustanut aavikolle vain yhdestÀ syystÀ. HÀn on kuullut, ettÀ legionaalaistaistelut jÀttÀvÀt jÀlkeensÀ runsaasti rikkauksia, jotka on helppo poimia talteen. Kun siis haavoittunut sotilas pyytÀÀ apua, Benevenuetolla on mielessÀÀn ainoastaan saalis. Ahneudella voi kuitenkin olla arvaamattomat seuraukset...

"Valkoinen kobra" on yksi samannimisen novellikokoelman tarinoista. Kokoelma sisÀltÀÀ toinen toistaan hyytÀvÀmpiÀ juonenkÀÀnteitÀ ja riemastuttavampia mysteereitÀ jÀnnitystarinoiden ystÀville. Nimikkotarinan lisÀksi kokoelmasta löytyvÀt muun muassa novellit "Aarrelaivan hylky" ja "Todella odottamatonta".

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.


UpplÀsare: Jussi Puhakka
LĂ€ngd: