(249)

Vanessa

ljudbok


#Metoo-ajan Lolita, joka pakottaa reagoimaan

Tummissa vesissÀ liikkuva, ravisuttava esikoisromaani, joka peilaa armottomasti yhteiskuntamme muuttumista.

2000. ÄlykĂ€s, kunnianhimoinen ja jo kovasti aikuisuutta tavoitteleva Vanessa rakastuu 42-vuotiaaseen englanninopettajaansa niin kuin vain 15-vuotias tyttö voi rakastua. He aloittavat suhteen, jossa mikÀÀn ei ole vain mustaa tai valkoista.

2017. #Metoo-liike rĂ€jĂ€htÀÀ maailmalla. Vanessan entistĂ€ opettajaa syytetÀÀn sopimattomasta kĂ€ytöksestĂ€. Vanessa ei tiedĂ€ pysyĂ€kö hiljaa ja siinĂ€ uskossa, ettĂ€ kaikki tapahtui hĂ€nen omasta tahdostaan vai uskaltautuako katsomaan menneisyyden tapahtumia kriittisesti. Mutta miten Vanessa voisi kieltÀÀ ensirakkautensa? Onko edes mahdollista, ettĂ€ mies, jota hĂ€n rakasti – ja joka vĂ€itti palvovansa vain hĂ€ntĂ€ – olikin jotain ihan muuta?

“Vanessa on ainutlaatuinen saavutus — jĂ€nnityksen ja tunnelman luomisen mestariteos, joka pitÀÀ lukijan tiukasti otteessaan ja sekĂ€ kauhistuttaa ettĂ€ liikuttaa
 Russell kertoo ÀÀrimmĂ€isen ymmĂ€rtĂ€vĂ€isesti, tarkasti ja riipaisevasti Vanessan kamppailusta nĂ€hdĂ€kseen oman tarinansa tragediana, joka se todellakin on.”

— Esquire

"Vanessa olisi ollut tÀydellinen lukupiirikirja. SitÀ lukiessa herÀsi niin paljon ajatuksia ja kysymyksiÀ, joille oikea paikka ei ole netti vaan jokin turvallinen pieni piiri parin punaviinilasin jÀlkeen. -- Kirjan teksti on just sellaista mitÀ mieluiten luen: ajatuksia herÀttÀvÀÀ, mutta mukaansa imaisevaa ja sujuvasti eteenpÀin soljuvaa."

Eeva Kolu

Kate Elizabeth Russell asuu Wisconsinin Madisonissa. HÀnellÀ on MFA-tutkinto Indianan yliopistosta ja tohtorintutkinto Kansasin yliopistosta. Vanessa on Russellin kohuttu esikoisromaani, jonka oikeudet on myyty yli 20 maahan.