(0)

Vejen ud

e-bok


"Denne lille bog er ikke en lÊrebog, ej heller en opbyggelsesbog beregnet pÄ at bekrÊfte de troende i troen. Den er ment som en slags Ändeligt-eksistentielt landkort for den, der har valgt at satse alt pÄ lÊngslen efter Gud og Þnsket om at lade sig forme af denne lÊngsel. I bogen gemmer sig ruter og smÄstrÊkninger, omveje og genveje. Rejsen begynder ved et velkendt kristent udgangspunkt og fÞrer gennem et uvist, eksistentielt landskab, indtil cirklen vender tilbage til sit eget udgangspunkt."

"Vejen ud" er en personlig beretning om vejen fra en religion, der bygger pÄ fastlagte svar og forklaringer, til en spiritualitet, der inviterer til en personlig rejse ind i mysteriet. Bogen er en kritik af den traditionelle kristendom, der mener at sidde inde med alle svarene, og opfordrer i stedet til at danne et erfaringsfÊllesskab, hvor spÞrgsmÄlene hele tiden omformuleres og undersÞges.

"Det er en vigtig bog, Benny Alex har skrevet. Vigtig for kristne til at komme dybere i deres gudsforhold, i deres selvforstĂ„else og i deres fordybelse i Gud. Vigtig ogsĂ„ som forudsĂŠtning for at nĂ„ sĂžgende mennesker i dagens multispirituelle Danmark. Vigtig fordi den ikke stiller sig tilfreds med andres svar endsige med mine egne svar pĂ„ de store spĂžrgsmĂ„l, men Ă„bner sig for sandere svar ved kritisk at gĂ„ bag om tankemĂžnstrene, der lĂ„ser Gud og os selv fast i afgudsbilleder i sindet og tankerne." – Ole SkjerbĂŠk Madsen, cand.theol., leder af I Mesterens Lys

Ben Alex (f. 1946) er en dansk forfatter og debattÞr. Han er uddannet i litteratur og teologi i Danmark og USA og har udgivet en lang rÊkke bÞger om kristendom og spiritualitet pÄ bÄde dansk og engelsk. Ben Alex har endvidere vÊret hÞjskolelÊrer og skrevet indlÊg til Kristeligt Dagblad.