(0)

Vestenvind : Essays

ljudbok och e-bok


“Vi kĂžrer over SkjernĂ„dalen med oversvĂžmmede enge pĂ„ begge sider af vejen. Vandet slĂ„r med krappe bĂžlger mod vejens rabatter, og pludselig Ă„bner skydĂŠkket sig. En gylden solnedgang kaster et sidelys ind over Ă„dalen og fĂ„r LĂžnborg Kirkes hvide tĂ„rn til at lyse mod den mĂžrke vinterhimmel.

Da forstĂ„r jeg godt, at min sĂžster elsker sin hjemegn. Det gĂžr jeg ogsĂ„.”

Hvad ligger bag snakken om land mod by? Jyder mod KĂžbenhavnere? Findes der en sĂŠrlig vestjysk mentalitet, og hvor kommer den i givet fald fra? Har fortidens religiĂžse vĂŠkkelser haft betydning for udviklingen af det midt- og vestjyske industrieventyr? Hvem var Klit-Per og hvad er Vestjylland i dag? En overset tidslomme eller et hĂžjmoderne samfund forklĂŠdt som udkant? Og hvad med fremtidens udfordringer med klimaet og den grĂžnne omstilling?

“Vestenvind” er en bog om Vestjylland og Danmark i gĂ„r, i dag og i morgen.

Egon Clausen er fÞdt pÄ en ensomt beliggende hedegÄrd i Hemmet, ved RingkÞbing Fjord. Han har tilbragt stÞrsteparten af sit arbejdsliv i KÞbenhavn, hvor han i mange Är har vÊret redaktÞr pÄ P1 i Danmarks Radio. Han har udgivet en lang rÊkke bÞger og skrevet stribevis af kronikker, kommentarer og anmeldelser i landsdÊkkende dagblade. Hans vingefang spÊnder sÄledes fra missionshuset i Vestjylland til de kulturradikale saloner i KÞbenhavn.


UpplÀsare: Egil Hvid-Olsen
LĂ€ngd: