(0)

VI, DE BESEJREDE

e-bok


Guatemala, 1978. Den midaldrende Maxwell Denby er – som fþringsofficer i CIA – dybt involveret i den guatemalanske borgerkrig og i den propagandamaskine, som USA har opbygget i landet. Men da han en dag bortfþres af guerillaen, konfronteres han pludselig med sin egen dybt hemmelige og voldelige fortid.

Vi, de besejrede er en episk fortĂŠlling, som strĂŠkker sig over flere kontinenter igennem sidste halvdel af det 20. Ă„rhundrede – fra Danmark og Europas blodige slagmarker under Anden Verdenskrig over kampen om den nyudrĂ„bte jĂždiske stat i MellemĂžsten og til Latinamerikas fugtige jungle.

Det er fortÊllingen om menneskeskÊbner, formet af Ärhundredets brutale ideologier og de konflikter af uhÞrt intensitet, de fÞrte med sig i deres kÞlvand. Men det er ogsÄ fortÊllingen om grÊnselÞs kÊrlighed, om ondskab og det menneskelige vanvid, der sitrer lige under civilisationens overflade.

Uddrag af bogen

Juli, 1978, pÄ en Þde rasteplads i det Þstlige Guatemala.

Tanken slÄr ned i ham over det halve sekund, der gÄr, fÞr Þjnene fanger objektet, og sanserne reagerer. For fÞrste gang i mange Är mÊrker han optrÊk til panik.

Tre hÊtteklÊdte personer tumler ud af varevognens indre og hvirvler stÞvet op i en brun tÄge. Max mÄ blinke for overhovedet at fornemme deres konturer, men faren er for lÊngst gÄet op for ham, og et livs trÊning har allerede overtaget. Han gÄr i knÊ, trÊkker pistolen fri af skulderhylsteret og affyrer tre hurtige skud mod vognen. Den kraftige rekyl hamrer hÄrdt imod hans hÄndflader. En blanding af stÞv og krudtrÞg sviger i Þjnene. Han kryber sammen og venter.

Larmens ekko driver bort og efterlader stedet i en dyb stilhed. En lydsvag tinnitus sÊtter i gang et sted dybt inde i Þret, og nogen bander sagte helt tÊt pÄ.

Om forfatteren

Jacob Munkholm Jensen (f. 1974) er journalist og forfatter. Han debuterede som romanforfatter i 2011 og har siden skrevet flere bĂžger inden for forskellige genrer. FĂŠlles for dem alle er interessen for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggĂžr og underbygger historiernes trovĂŠrdighed.